1. Hvilken plante skal jeg vælge til min have?
Når du køber en flerårig, skal du huske på, at en flerårig vokser bedst i en luftig, nærende og fugtig jord. Hvis din jord ikke nødvendigvis leverer dette, skal du vandre dine planter oftere og lejlighedsvis speciel plantemad. Du kan også let lufte jorden ved at rive med en speciel håndskraber. Derudover skal du være opmærksom på, om planten har brug for sol eller skygge, så du ved nøjagtigt, hvor du skal placere planten i din have. Hvis du har valgt en plante, kan du faktisk plante den hele året rundt, men den bedste tid er om efteråret eller foråret.

2. Hvordan kan jeg bekæmpe ukrudt og skadedyr mellem planterne?
Ukrudtsbehandling er ikke det sjoveste job, men det er meget vigtigt, fordi ukrudt bruger vigtige næringsstoffer fra jorden, som flerårige planter har brug for. Træk derfor regelmæssigt alt ukrudt, rod og alt, ud af jorden. Du kan bruge en scoop til dette. Du kan også komme i gang med forskellige pesticider. Disse produkter er også meget effektive.

Dine planter kan også lide af insekter og snegle. Sådanne skadedyr kan skade din plante alvorligt og ødelægge din smukke have. Brug derfor et pesticid til tiden: vi anbefaler at vælge et økologisk.

3. Hvordan beskærer jeg stauder i min grænse
Hvis du vil forhindre en vild have, tilrådes det at skære dine planter og buske i grænsen fra tid til anden. Bare gør ikke dette, hvis det stadig kan fryse, eller hvis det kan regne kraftigt. Det sted, hvor du har beskåret, forbliver åbent et stykke tid og kan ikke heles ordentligt på grund af frost eller regn. Det er bedst at trimme stauder fra marts. Det betyder, at du skal fjerne alle døde stængler, blade og muligvis blomster. Det er bedst at gøre dette med specielle saks, såsom ægte sekatører eller hækstrimmere. Sørg altid for, at saksen er ren og skarp: dette sikrer en pæn forkant og forhindrer sygdomme. Det er bedst at skære en død stamme lige over en sund sidegren eller en stærk knopp.

Hvis hele din plante ikke længere ser sund ud, skal du beskære den lige over jorden. På denne måde vil planten efterhånden vokse og blomstre smukt igen. Det varierer pr. Plantetype, hvor ofte og hvornår planten skal beskæres, så det er bedst at altid finde nogle oplysninger om dine specifikke planter. Hvis du har stauder, hvor blomster vokser, tilrådes det altid at plukke eller afskære brugte blomster under blomstringen. F.eks. Koster disse døde blomster ikke plantenergi, og flere og flere blomster vises på planten. Bliver din flerårige stadig ikke blomstret i maj? Så er planten sandsynligvis død, og du kan fjerne og udskifte den fra haven.

4. Hvordan tager jeg mig af mine planter om vinteren
Stauder i haven overlever vinteren eller generelt godt. Det er dog bedst kun at ‘rengøre’ haven om foråret. Døde stængler og blade, der ligger på jorden, beskytter jorden mod kulde og frost. Derfor skal du kun udføre den store rengøring om foråret og give planterne lidt organisk gødning i marts. Dette er meget godt for jorden, og gødningen bevarer også fugt, som planterne kan bruge godt.

5. Hvornår placerer jeg en pind ved siden af ​​mine planter?
De fleste planter vokser godt alene og ser godt ud i jorden. Nogle planter har brug for lidt ekstra hjælp, og du kan give den hjælp med en speciel pind placeret ved siden af ​​planten. Giv disse planter den rigtige støtte, og lad dem vokse i den retning, du ønsker.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *