En lille sommerfuglbuske lyder for godt til at være sandt, men den eksisterer virkelig. Buddleja ‘Blue Chip’ vokser til en højde på 80 til 100 centimeter og blomstrer med lilla-blå blomster.

Hvad er kendetegnene ved Buddleja davidii ‘Blue Chip’?
Som alle sommerfuglbuske tiltrækker Buddleja davidii ‘Blue Chip’ mange sommerfugle. Hun adskiller sig fra sine brødre og søstre ved den begrænsede højde. Med en højde på 60 – 80 cm er denne Buddleja davidii ‘Blue Chip’ meget lavere end en gennemsnitlig sommerfuglbuske. På grund af sin kompakte form er ‘Blue Chip’ ideel til mindre haver og endda i en gryde på terrassen eller balkonen. Derudover er haveplanten også meget brugt som plantning i større grænser, fordi denne sommerfuglbuske stiller få krav til jorden og tåler tørre forhold godt.

En forudsætning for mange blomster er en position i fuld sol; jo mere sol jo flere blomster tiltrækker sommerfugle og bier fra juli til september. Buddleja davidii ‘Blue Chip’ er en frostbestandig plante, der mister meget af sine grå blade om vinteren, men ikke bliver helt skaldet. Beskæring sikrer en sund plante og en længere blomstringstid.

Hvordan planter man Buddleja davidii ‘Blue Chip’?
Buddleja davidii ‘Blue Chip’ leveres af vores haveplantebutik i potter med en diameter på 17 cm. Vi anbefaler 3 planter pr. Kvadratmeter til sektionsplantning. ‘Blue Chip’ foretrækker en solrig position i en jord, der bestemt ikke bør være for våd. Desuden stiller planten kun få krav til jordens kvalitet.

Lav et plantningshul, der er lidt større end potten i haven. Bland om nødvendigt noget plantejord for bedre og hurtigere vækst. Dyp haveplanten med potten kort i en spand vand, så rødderne absorberer godt. Placer planten i plantehullet og fyld den omgivende jord. Tryk det fast med dine hænder. Der skal ikke være nogen høj omkring bunden af ​​haveplanten. Under meget tørre vejrforhold skal du give vand i løbet af de første par uger.

Hvordan skal du beskære og vedligeholde Buddleja davidii ‘Blue Chip’?
Da grenene af Buddleja davidii ‘Blue Chip’ kan fryse, anbefales det at beskære haveplanten i slutningen af ​​vinteren. Beskær busken tilbage til ca. 30 cm over jorden. Du kan beskære alle grene væk.

Sommerfuglbusken blomstrer fra juli på de nydannede, unge skud. Den strenge beskæring er nødvendig for at holde planten ung og lade den blomstre kraftigt. Fjernelse af de brugte blomsterblad fra august tilskynder haveplanten til at danne nye blomsterknopper, der derefter kan fortsætte med at blomstre indtil oktober.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *