En have kommer kun virkelig til live, når der er de nødvendige væsener, der skubber rundt. Men hvordan får du disse nyttige dyr i din have?

1. Tiltræk sommerfugle, fugle, insekter eller andre dyr
Grundlaget for en dyrevenlig have er god plantning. Dette giver dyr mulighed for at bygge rede, være i stand til at skjule sig og føle en sikkerhed. Derudover er resten af ​​haven naturligvis en kilde til mad.

sommerfugle
At lave din have sommerfuglvenlig starter med planterne. Der er mange typer planter og blomster, der gør en have attraktiv for sommerfugle. Derudover kan sommerfugle lide beskyttede pletter. Derfor finder du dem ofte på lofter, i skuret eller blandt bladene. Du kan hjælpe sommerfugle med at finde et passende hjem ved at hænge en sommerfuglekasse, helst et beskyttet sted ud af vinden.

Hjemmesiden til din have fuld af sommerfugle indeholder et væld af oplysninger
Se webstedet Butterfly Foundation
fugle
Fugle har faktisk beskedne ønsker: mad, drikke og sikkerhed. Med fuglbeskyttelsens 2x ni tip kan du sikre, at din have tilbyder disse ting, og du kan hurtigt opdage flere fugle i din have.

bier
Blomster og bier er uløseligt forbundet. For bier er det vigtigt, at der findes flere planter i en have, der ikke alle blomstrer på samme tid. Dette gør det muligt for bier kontinuerligt at indsamle forskellige typer pollen.

pindsvin
Pindsvin er, ligesom insektæder, nyttige dyr i en have. De spiser hovedsageligt snegle, regnorme elsker dem, og der spises også larver, kakerlakker og skovlus. De renser også agn og madrester. Tips til en pindsvinvenlig have:

Godt skjulested Grene og blade er et ideelt levested for pindsvin. Så ingen rivning, bare lad det være! Om vinteren kan pindsvinene dvale her, og om sommeren fungerer det som yngleplads!

Safe Sørg for et sikkert sted for pindsvin ved ikke at bruge giftige produkter! Giv en rampe ved damme, så pindsvin kan komme ud af vandet igen. Pas også på, hvor pindsvin kan blive fanget. Lav pindsvineporte (åbninger på ± 15x15cm) mellem haven, så pindsvin kan flytte fra have til have.

Mad For at overleve vinteren godt har pindsvin brug for tilstrækkelig mad, for eksempel: katte- og hundemad, et råt æg, frugt, bær, baconkanter blandet med müsli eller jordnøddesmør.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *